Utblick

Våren är här – och BaS har årsmöte i trädgården!

17 maj 2022 Fredriksdals museum&trädgårdar

Nu är det äntligen mars och vi har klarat av en vinter till! Våren ÄR här, oavsett vad termometern säger. I Skåne brister knopparna snart och i maj står allt i full blom. Då, den 17 maj, ska föreningen Barnkultur i Sverige träffas i Helsingborg och hålla årsmöte i det gröna. Vi börjar med en kortare guidning i Fredriksdals trädgårdar innan årsmötet och därefter bjuder föreningen på gemensam middag då vi ystert kan drilla ikapp med vårfåglarna.

Den 17 maj öppnar också scenkonstbiennalen Bibu i Helsingborg med stor invigning med vår nya kulturminister. Vi gissar att våra medlemmar vill vara med då och vi har därför inte fastställt tiden för årsmötet, men det blir någon gång under sen eftermiddag, tidig kväll.

Föreningen BaS kommer också att delta med en programpunkt under biennalen, ett seminarium med rubriken Allt spelar roll! Barns rätt till kultur, delaktighet och inflytande.

Styrelsen håller just nu på att ringa runt till medlemmar för att berätta mer om det och om hur ni kommer att kunna vara delaktiga i seminariet.

Har du inte bokat hotell ännu så gör det! Hela teatersverige kommer till Helsingborg under Bibu- veckan.

Läs mer om Fredriksdal här https://fredriksdal.se/

Läs mer om Bibu här https://bibu.se/sv

Varmt välkomna!