Utblick

Årsmöte på Dunkers Kulturhus i Helsingborg


Fredagen den 18 maj hölls årsmöte för föreningen Barnkultur i Sverige. Några styrelsemedlemmar avtackades och nya valdes in. Samtal fördes med djup, höjd och bredd och den nya styrelsen fick mycket inspiration inför det nya verksamhetsåret. Protokoll kommer senare denna vecka.

Tips från Frölunda Kulturhus: TRETE teaterfestival i Trollhättan 24-25 oktober http://trete.se/
Tips från Hudiksvall: Scen:SE, konst och kultur för barn och unga med funktionshinder. I Hudiksvall börjar man med en sinnlig utställning med vernissage 1 september. Även flera scenkonstproduktioner ska ut på turné under det treåriga projektet. Läs mer här http://folkteaterngavleborg.se/program/scense/

https://www.hudiksvall.se/Arkiv/Nyheter/Nyheter-2017/2017-11-10-Alla-barn-och-unga-oavsett-funktionalitet-ska-fa-sin-ratt-till-att-fritt-delta-i-det-kulturella-och-konstnarliga-livet.html

Fråga till årsmötet


Vi fick ett mail från Susanne Rosén som ingår i en informell arbetsgrupp som tagit ett initiativ för att Drama ska bli ett ämne i grundskolans läroplan. Arbetsgruppen är med i ett nationellt nätverk för drama/teater inom högre utbildning, och är lärare eller forskare på olika lärosäten.
Som en del i initiativet ”Drama som ämne i skolan” har ett utkast på broschyr arbetats fram.
Susanne Rosén ställer frågan om föreningen Barnkulturcentra i Sverige kan stödja detta initiativ, samt om vi vill stå med som stödjande förening i broschyren. Vi i styrelsen tycker att det är ett bra initiativ och står gärna bakom detta så frågan kommer att tas upp på vårt kommande årsmöte.

Våren är här och fåglarna kvittrar om årsmöte – och Bibu!

Nu är det snart dags för årsmöte i föreningen Barnkultur i Sverige. Vi träffas på Dunkers kulturhus fredag 18 maj kl9-12 för årsmötesförhandlingar och workshop med fokus på visioner för föreningens fortsatta arbete.

Anmäl dig till lisbeth.sommarstrom@nykoping.se

Samtidigt pågår BIBU – scenkonstbiennal för barn och unga. Se hela programmet här https://bibu.se/

Hej världen!

Nu är vår nya webbplats lanserad!