Utblick

Magiska gästar Mötesplats Barnkultur 18 maj!

Välkomna till Mötesplats Barnkultur!

Mötesplats Barnkultur  är till för dig som är intresserad av allt inom barnkulturområdet! Här kan du diskutera och ta del av det senaste inom forskning, nyskapande projekt och intressanta verksamheter. Föredragen brukar vara ca 40 minuter plus tillfälle till frågor och diskussion. Mötesplatserna är ett samarbete mellan Teater TreLänsmusiken i Stockholm, Konsultentenheten Region Stockholm, Centrum för barnkulturforskning

Tisdag den 18/5 är det dags för årets andra Mötesplats Barnkultur, även den här gången digitalt! 
I vanliga fall äger Mötesplatserna rum på Teater Tre, Rosenlundsgatan 12 i Stockholm, men arrangeras för närvarande digitalt. Föranmälan krävs, du får en länk och behöver inte ladda ner något program.

Magiska barnarkitekter

Årets andra Mötesplats Barnkultur gästas av Amanda Larsson, arkitekturpedagog, verksamhetsledare och grundare av Magiska, en verksamhet som initierar projekt, medborgardialog och mötesplatser för och med barn och unga. Magiska vill genom sin verksamhet erbjuda en lekfull plattform, lyssna till barn och ungas åsikter och påminna oss vuxna om barnperspektivet, där ingenting är självklart.

Genom projekt som ”Magiska barnarkitekter”, en workshop som kreativt och lekfullt påverkar barns rätt till staden, och ”Magiska trädgården”, ett stadsutvecklingsprojekt mellan 2014-2017 på Kvarnholmen i Stockholm, syftar deras verksamheter att göra samhället mer demokratiskt, klimatsmart och lekfullt.

Genom bilder, material och dokumentation från ”Magiska trädgården”, ”Arkitekturkollo” och ”VM i Trädhus” sätter Amanda fokus på etiska utmaningar och vinster med att arbeta aktivistiskt, kulturellt och tvärsektoriellt mellan kulturarbetare, barn och unga, museum, kommun och kommersiella aktörer.

Magiska barnarkitekter
Tisdag 18/5 kl. 17.00 – ca 18.00
Online via Zoom. Länk skickas till de som har anmält sig.
Anmälan görs här https://www.esmaker.net/nx2/Public/regForm.aspx?pid=d95c1f87-03d8-4962-aedb-0162c06ed019